در ایام تعطیلات نوروز جهت هرگونه تماس و سفارشات با شماره موبایل فروش تماس حاصل فرمایید.

راهنمای سرویس کولرآبی به بهانه هشدار آتش‌نشانی درباره خطرات راه‌اندازی کولرها

در روزهای آخر دومین ماه بهار هستیم و دمای هوای بیشتر مناطق کشور رو به افزایش است و شهروندان با سرویس و راه‌اندازی کولرهای آبی به استقبال فصل گرما می‌روند. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در آستانه فرارسیدن فصل گرما، توصیه‌ها و هشدارهایی را در خصوص راه‌اندازی کولرهای آبی ارائه کرده است. در ادامه علاوه بر هشدارهای آتش‌نشانی، چند توصیه برای خنک‌تر شدن باد کولرتان هم خواهیم داشت.

خطر برق گرفتگی را جدی بگیرید

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی با بیان این که هر ساله همزمان با افزایش دمای هوا گزارش‌هایی درباره برق گرفتگی هنگام راه‌اندازی غیر تخصصی کولرها به سازمان آتش‌نشانی اعلام می‌شود، گفت: «شهروندان باید به این نکته توجه کنند که راه‌اندازی کولرها نیازمند تجربه و تخصص است، این در حالی است که بسیاری از شهروندانی که تخصص و تجربه‌ای در زمینه راه‌اندازی کولر و کار با برق ندارند اقدام به راه‌اندازی کولرها می‌کنند و همین بی‌توجهی موجب بروز حوادثی از جمله برق گرفتگی می‌شود. شاید راه‌اندازی مجدد کولرها کار ساده‌ای به نظر برسد اما در واقع با جان افراد در ارتباط است و نباید از کنار آن ساده گذشت.»
به گزارش ایسنا، «جلال ملکی» با بیان این که احتمال برق گرفتگی هنگام سرویس کردن کولرهای آبی، به علت وجود رطوبت در کولرها بسیار بالاست، گفت: «هنگام سرویس مجدد کولرها نکاتی از جمله قطع برق باید رعایت شود، اما در بسیاری از موارد دیده شده که افراد به علت بی تجربگی قطع کردن برق را فراموش می‌کنند و دچار برق گرفتگی می‌شوند.»
وی با بیان این که لازم است برای راه‌اندازی کولرها از افراد متخصص بهره گرفته شود، گفت: باید توجه داشت که نشت آب از کولرها نیز رخ ندهد و حتماً عایق کاری کف کولر انجام شود. همچنین اگر محل نصب کولر در ارتفاع، لبه پنجره یا بالکن قرار دارد از راه‌های ایمن برای نصب و سرویس کولر آبی اقدام کنید.»
قدم اول، تعویض پوشال‌هاست
در قدم اول و قبل از روشن کردن کولری که ماه‌ها خاموش بوده است، باید به تعویض پوشال‌ها اقدام کنید. برای خرید پوشال به سایز کولر دقت کنید. بهتر است همیشه پوشال را قبل از تعویض، مرطوب کنید. با باز کردن درهای کناری کولر آبی به سادگی می توانید پوشال های قبلی را برداشته و پوشال جدید را جایگزین کنید.
شوره‌گیر را فراموش نکنید
دقت کنید که در هنگام سرویس کولر آبی و عوض کردن پوشال‌ها حتما از شوره‌گیر استفاده و از قرار گرفتن املاح آب روی پوشال‌ها جلوگیری کنید.
این املاح موجب خراب شدن پیش از موعد پوشال‌ها می‌شود. این که از چه تعداد شوره‌گیر استفاده کنید به ظرفیت کولر بستگی دارد. برای مثال کولرهای آبی ۶هزار به بالا نیاز به دو عدد شوره‌گیر دارند.
از قسمت موتوری کولر غافل نشوید
حساس‌ترین قسمت سرویس دوره‌ای کولر آبی مربوط به بخش موتوری آن است. در واقع کارکرد صحیح کولر و باد خنک آن مدیون سالم بودن قطعات و کارکرد بهینه آن هاست.
بدون تردید نمی‌توانید بدون تجربه اقدام به تعویض قطعات موتوری کنید ولی روغن کاری کولر آبی از کارهایی است که می‌توانید با کمک یک همکار راحت‌تر انجام دهید. در زمان بازدید، ابتدا باید گرد و غبار موتور را گرفت و بعد آن را روغن‌کاری کرد.
موتور کولر، دو قطعه یاتاقان دارد که باید حتماً روغن‌کاری شوند. در ضمن و پیش از روشن‌کردن کولر نیز باید ابتدا پروانه را با دست چند دور بچرخانید تا روان شود.
شست‌وشوی کولر هم مهم است
از محکم بودن پیچ و مهره‌هایی که به چشم می آیند، مطمئن شوید. بعد از آچارکشی به سراغ کف کولر بروید و حتماً آن‌را بشویید. شست‌وشوی کف کولر باید با فرچه پلاستیکی انجام شود تا به رنگ آن آسیبی نرسد. اگر قسمتی از رنگ کف کولر از بین رفته بود، بی‌تردید به‌زودی زنگ می زند و ممکن است تا یک سال بعد بپوسد. همچنین شناور را طوری تنظیم کنید که آبی از تشتک یا دریچه به بیرون نریزد. توری دور پمپ را لازم است قبل از روشن کردن تمیز کرده باشید و کف پمپ آب با کف کولر حداقل یک سانتی‌متر فاصله داشته باشد.

دسته‌بندی مقالات
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 12 =

ورود به سایت