دریچه اسلوت | دریچه اسلات

دریچه اسلوت ( دریچه اسلات ) در ساختار سیستم تهویه مطبوع، هم برای دمش کانال هوای رفت و هم برای مکش هوای برگشت، میتواند استفاده شود. ساخت این نوع دریچه ها به شکلی است که هوا را بصورت بسیار مؤثر ، هم به صورت دمش و هم مکش به محیط وارد یا خارج می کند.

جریان هوای دریچه خطی اسلوت به شکل متعادل و نامحسوس به محیط انجام می شود. در واقع خروج هوا به شکل مستقیم به پلنیوم باکسی که پشت آن بکار رفته بستگی دارد. بدلیل اینکه هوا در درون حجم پلنیوم باکس به شکل یکدست و همگن پخش می شود، بنابراین خروج هوا از دریچه هم یکدست و مطبوع خواهد بود.

  • تضمین بهترین قیمت بازار
  • استفاده از مرغوب ترین متریال
  • زمانبندی دقیق ساخت و تحویل
  • پرسنل مجرب فنی

مهمترین نکته در انتخاب این دریچه ها ، توجه کافی به سرعت جریان هوا روی دریچه ، ارتفاع نصب، میزان پرتاب باد، انطباق دریچه با پلنیوم باکس و نحوه نصب آن می باشد.

دریچه اسلوت

 

ساخت دریچه اسلوت

به شیارهای داخلی این دریچه ها اسلوت (اسلات، Slot) گفته میشود. این شیارها در فواصل ۲۰ میلیمتر ( بصورت استاندارد) تا ۲۵ میلیمتر قابل تولید هستند.

محیط خارجی دریچه اسلوت بصورت یک قاب خطی و بلند، طراحی و ساخته می شود.  شیارهای داخلی آن تعداد واحد دریچه را مشخص میکند. یعنی اگر بین دو فریم یک تیغه تقسیم کننده هوا استفاده شود، که دریچه را به دو شیار ورود هوا تقسیم کند به آن دریچه دو اسلوت گفته می شود. به همین ترتیب اگر دو تیغه بین آن اضافه شود دریچه سه اسلوت ساخته میشود. تعداد این اسلوتها در این دریچه ها تا ده عدد میتواند طراحی و ساخته شود.

برای تنظیم میزان هوای ورودی یا خروجی از دریچه می توان پشت آن، دمپر هوا اضافه کرد. جنس ساخت این دمپرها نیز از آلومینیوم آکسترود شده است.

دریچه اسلات

قیمت دریچه اسلوت

مانند بسیاری از محصولات دیگر شرکت صنعتی رحمتی، قیمت دریچه اسلوت بستگی به عوامل مختلفی دارد. تعداد لاین های اسلوت که میتواند از 1 تا 8 باشد، قیمت روز مواد اولیه، تعداد سفارش و نوع رنگ بکار رفته از مهمترین فاکتور ها در تعیین قیمت دریچه خطی اسلوت محسوب میشود.

همچنین قیمت این دریچه ها مانند همه مدل های دیگر بستگی به ابعاد دهانه ورودی کانال هوای ساختمان و تعداد سفارش مشتری دارد. با این وجود به صورت تخمینی باید بگوییم که قیمت دریچه خطی اسلوت در شرکت صنعتی رحمتی از هر اینچ 3000 تومان شروع می شود و بسته به ابعاد و تعداد مشتری بالاتر می رود.

برای مشاوره رایگان و آگاهی از جزئیات بیشتر با کارشناسان فروش شرکت تماس حاصل کنید.

قیمت دریچه اسلوت

کاربرد دریچه خطی اسلوت

با توجه به ظاهر زیبا و دکوراتیو دریچه اسلوت، در سالهای اخیر طرفداران بیشتری پیدا کرده است. مکانهایی مانند لابی و راهروی هتل ها ، لابی و راهروهای ساختمانهای لوکس و برج ها ، محیط داخلی ادارات و شرکتها ، ساختمان های تجاری ، پاساژها و حتی در سالنهایی با کاربری ورزشی، صنعتی، تولیدی و غیره از جمله استفاده کنندگان این نوع دریچه تهویه هوا ساختمان هستند.

در واقع میتوان گفت استفاده از این دریچه ها بعنوان یک گزینه دکوراتیو در طراحیهای مدرن ساختمانی، به شکلی ویژه مورد توجه قرار گرفته است. ویژگی که این نوع دریچه ها را در این زمینه متمایز ساخته است تفاوت قابل توجه ساختار و ظاهر زیبای آن با دیگر انواع دریچه خطی است.

این دریچه ها دارای حداکثر ارتفاع جهت هوادهی تا 5 متر و محل نصب آنها در داخل دیوار و با پیشانی سقف کاذب و سقف ها می باشد. برای مشاهده محصولات مشابه و مرتبط دیگر پیشنهاد میکنیم صفحه دریچه سقفی را مشاهده نمایید.

کاربرد دریچه خطی اسلوت

مزایای دریچه های اسلوت

  • زیبایی و قابلیت استفاده دکوراتیو علاوه بر کارآیی فنی
  • امکان تنظیم یکنواختی جریان هوا.
  • قابلیت تولید بصورت منحنی و مدور.
  • قابلیت افزایش تعداد شکافهای خروج هوا تا ده اسلوت
  • قابلیت نصب ساده و آسان.
  • سرعت بالای نصب.
  • دریچه خطی اسلوت می تواند برای کُنج ها (به شکل دیواری یا سقفی) با زاویه دلخواه طراحی و تولید شود.
  • این محصول را با توجه مکان نصب، بصورت یکسر بسته ، دو سر بسته و حتی دو سر باز می توان تولید کرد.

مزایای دریچه اسلات

انواع دریچه اسلات

خوب است بدانید که انواع دریچه اسلوت مناسب سقف های بالاتر از 5 متر است و هر لاین اسلات ممکن است عرضی بالغ بر 4 سانتی متر تا 20 سانتی متر داشته باشد. از لحاظ طول هم تا اندازه 5 متر را می توان به صورت یک تکه یا بدون برش تولید نمود.

اگر بخواهیم راجع به دسته بندی دریچه های اسلوت صحبت کنیم، باید بگوییم که این نوع دریچه در وهله اول از لحاظ شکل ظاهری به دو مدل زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. دریچه اسلات لاینی یا لبه دار: که به دریچه های روکار هم معروف هستند.
  2. دریچه اسلوت مخفی یا همسطح بدون فریم: این دریچه ها فاقد قاب دور تا دور هستند و پس از نصب کاملاً هم سطح دیوار قرار می گیرند. به این معنی که هیچ پره ای از سطح دیوار بیرون نمی زند.
  3. دریچه های اسلوت قوسدار: دریچه های خطی اسلوت را حتی می توان به شکل قوسدار، متناسب با انحنای موجود در سقف، تولید و نصب کرد. دریچه اسلات قوسی امکان ساخت پره های داخلی و دمپر کشویی را نخواهد داشت. مدلهای قوس دار کمتر مورد استفاده قرار می گیرند و خیلی روتین تولید نیستند.
نقشه سطح مقطع اسلوت توکار
نقشه سطح مقطع اسلوت توکار با برند رحمتی

در وهله دوم از لحاظ تعداد اسلات های یک دریچه می توان آن ها را به انواع زیر تقسیم بندی نمود:

دریچه تک اسلوت

همان گونه که از نام این دریچه خطی بر می آید، دریچه تک اسلوت دارای یک اسلوت یا شکاف بلند و باریک است که از محل آن هوای مطبوع به داخل فضا جریان پیدا می کند. در خصوص کاربری آن باید بدانید که این نوع دریچه مخصوص مواردی است که عرض کانال هوا یا همان عرض سقف کاذب ساختمان کم باشد. به علاوه این دریچه های مینیمال و زیبا اغلب در متراژ های بلند سفارش داده می شود.

دریچه های تک اسلوت اغلب در لابی هتل ها، سالن های سینما، مراکز خرید و ساختمان های لوکس و لاکچری از دریچه های تک اسلوت یا دو و سه اسلوت استفاده می شود.

دریچه دو اسلوت

در اصطلاح صنعت تهویه مطبوع ساختمان دریچه دو اسلوت به دریچه ای گفته می شود که دو شیار باریک و بلند برای خروج هوا داشته باشد. در این حالت بین دو فریم یک تیغه تقسیم کننده هوا به کار می رود تا دریچه را به دو خط موازی مساوی تقسیم بندی نماید. این نوع دریچه برای مواقعی که عرض کانال هوای شما به نسبت کم و باریک است، مناسب هستند.

این مدل دریچه نیز مانند دریچه های تک اسلوت و سه اسلوت قابل نصب در سقف، دیوار و سقف های کاذب است. از لحاظ فضا های مناسب کاربری هم این دریچه های اسلوت، مناسب سقف هایی با ارتفاع بلند تا 5 متر مانند لابی هتل ها و مراکز تجاری، سالن های ورزشی، سوله های صنعتی و ساختمان های وسیع است.

دریچه 3 اسلات

یکی دیگر از دریچه‌های خطی پرطرفدار، زیبا و مینیمال که سه لاین خروجی هوای مطبوع دارد، دریچه 3 اسلات است. همان گونه که از نام آن پیداست این مدل دریچه دارای سه لاین پره است. این دریچه آلومینیومی معمولاً در طول‌های بلند ساخته شده و قابل نصب در پیشانی سقف، دیوار و سقف‌های کاذب است. جالب است بدانید که پس از نصب، هیچ اثری از پیچ یا اتصالات بر روی ظاهر دریچه وجود ندارد. همین موضوع باعث زیبایی در عین مینیمال بودن این محصول شده است.

مانند همه دریچه های خطی دیگر، اتصال پلنیوم باکس در پشت آن هنگام نصب در خروجی کانال هوا ضرورت دارد. این اقدام جهت یکنواخت شدن فشار هوای ورودی به این دریچه صورت می‌گیرد. علاوه بر آن دریچه سه اسلوت می‌تواند به صورت های دوسر بسته، دوسر باز و یک سربسته تولید گردد.

از لحاظ فضا‌های کاربری هم اغلب در لابی هتل‌ها، ادارات، سالن‌های سینما، مراکز خرید و پاساژ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدلهای دیگر عبارتند از:

  1. دریچه چهار اسلات: این مدل دریچه خطی 4 لاین پره دارد.
  2. دریچه 5 اسلوت: طبق تعاریف بالا 5 لاین پره دارد.
  3. دریچه 6 اسلوت
  4. دریچه 7 اسلوت
  5. دریچه 8 اسلات

هر چند که تعداد اسلات های یک دریچه خطی بستگی مستقیمی به ابعاد دریچه مورد سفارش دارد. به این صورت که هر چه ابعاد دریچه بزرگ تر باشد، تعداد اسلات های بیشتری بر روی آن در نظر گرفته می شود. شرکت صنعتی رحمتی، قابلیت ساخت این دریچه ها را به فرم قوس دار و منحنی را دارند تا به شکل نیم دایره یا حتی دایره در سقف های کاذب ساختمان به کار روند.

دریچه اسلوت مخفی

یکی دیگر از دریچه‌های پرطرفدار، دریچه اسلات مخفی است که به دلیل مخفی بودن قاب، به این نام شهرت دارد. در‌ حقیقت تفاوت این مدل با اسلات ساده در آن است که کلاف روکار در اسلوت به توکار تبدیل شده است. به این ترتیب به دلیل فریم‌لس بودن، این دریچه کاملاً هم‌سطح دیوار نصب می‌شود و هیچ پره‌ای از سطح دیوار بیرون نمی‌زند. به بیان دیگر لبه‌هایی که دریچه اسلوت مخفی دارد، زیباتر بوده و باعث لوکس‌تر شدن دریچه پس از نصب می‌شود. این مدل دریچه در کارخانه صنعتی رحمتی از پروفیل آلومینیوم اکسترود شده با ضخامت بالا ساخته می‌شود.

دریچه های اسلات مخفی دارای پرﱢک‌های مشکی در قسمت پشت و بین پره‌های اصلی است که توسط کاربر تنظیم می‌شود. به این صورت که توسط این پرﱢک‌های مشکی، کاربر می‌تواند هر شکاف اسلات را به‌ صورت کامل ببندد یا باز کند.

دریچه اسلات مخفی قابل نصب بر روی سقف‌های قدیمی با مصالح آجر و سیمان و گچ نیست. بلکه تنها قابل نصب بر روی سقف‌هایی از همان جنس کناف یا گچ‌برگ است. مضاف بر ‌آن که نصب این مدل دریچه حتماً باید بر روی گچ‌برگ 12 میل انجام شود. به علاوه این مدل دریچه برای محیط‌هایی که احتیاج به توزیع هوا با زاویه ۱۸۰ درجه را دارد، مناسب است.

توجه کنید که هنگام انتخاب تعداد شیار‌های اسلوت‌ حتماً باید به ابعاد محیط و میزان هوای مورد نیاز دقت نمود. در همین رابطه جهت جلوگیری از بروز هرگونه اشتباه پیشنهاد می‌شود که از توصیه‌های کارشناسان فنی این شرکت بهره بگیرید.

ابعاد دریچه اسلوت

در مرحله اول پس از کانال کشی هوای مطبوع ساختمان و در آوردن جایگاه دریچه ها ابعاد دریچه اسلوت به صورت حدودی مشخص می شود. در مرحله بعدی به صورت دقیق داخل به داخل کانال زیر ساخت دریچه را اندازه گیری نمایید تا ابعاد دقیق درخواستی مشخص گردد.

معمولاً دریچه های اسلوت با تعداد 2 تا 8 لاین تولید می شوند و فاصله بین لاین ها می تواند در حدود 3.5 سانتی متر باشد. به این ترتیب می توانید با در دست داشتن ابعاد دریچه اسلوت خود تعداد لاین پره های آن را تخمین بزنید.

از طرفی ابعاد این نوع دریچه خطی به تعداد اسلوت سفارش دهنده مشتری بستگی دارد. به صورتی که هر اسلوت تقریباً 4 سانت به عرض دریچه اضافه می کند. با این شرح پرفروش ترین نوع این دریچه که 3 اسلوت است، عرضی بالغ بر 12 سانتی متر پیدا می کند.

 نقشه سطح مقطع دریچه اسلوت روکار
نقشه سطح مقطع دریچه اسلوت روکار

از طرفی دیگر ابعاد دریچه اسلوت اغلب به صورت طول های بلند و از 100 سانتی متر به بالا سفارش داده می شود. به این ترتیب می توان گفت اغلب ابعاد دریچه اسلوت بین دو سایز زیر در نوسان قرار می گیرند:

  •  12*100 (سانتی متر)
  • 35 *100 (سانتی متر)

کارخانه صنعتی رحمتی در ساخت انواع دریچه اسلوت محدود به هیچ ابعادی نمی باشد و در تمام اندازه ها و ابعاد مطابق سفارش درخواستی کارفرما قادر به تولید انواع دریچه های مدرن می باشد.

نصب دریچه اسلوت

از دریچه های اسلات در فضاهایی با ارتفاع ۵ متر میتوان استفاده کرد. به طور معمول طول هر قطعه از این دریچه ها تا ۳ متر می تواند متغیر باشد. البته باید در نظر داشت در صورتی که طولهای بلندتر مورد نیاز باشد می توان قطعات بیشتری را کنار هم در محل مورد نظر نصب کرد.

روش نصب دریچه اسلوت به این صورت است که اسلوت های معمولی را می توان به کمک بست خرچنگی و رابط به پلنیوم باکس ها متصل کرد. با این وجود کارشناسان نصب شرکت صنعتی رحمتی، همواره این آمادگی را دارند که پس از تولید موارد سفارش شما در محل حاضر شوند و دریچه ها را به بهترین نحو ممکن نصب کرده و تحویل شما بدهند.

همچنین دریچه اسلات این قابلیت را دارد که در هر زاویه ای از کُنج پلان داخلی نصب شود.

نصب دریچه اسلوت

محل نصب دریچه خطی اسلات

  • سقف های گچی
  • انواع سقف کاذب
  • دیوار
  • پیشانی سقف کاذب

انواع کُنج های زاویه دار برای نصب دریچه اسلوت خطی

  1. دریچه اسلات 90 درجه یا گونیا.  این نوع دریچه در کنج قائمه سقف میتواند نصب شود.
  2. دریچه اسلوت نا گونیا. در زوایای بزرگتر از 90 درجه و کمتر از ۱۸۰ درجه.  این نوع دریچه خطی اسلوت در کنج دیوار و سقف های با شکل های ناهمگون قابل نصب می باشد.
  3. دریچه اسلات عمودی به سمت خارج. این نوع دریچه روی پیشانی دیوار در جایی که سطح بیرونی دو دیوار با هم برخورد می کنند قابل نصب است.
  4. دریچه اسلوت عمودی به سمت داخل. این نوع دریچه روی پیشانی دیوار در جایی که سطح داخلی دو دیوار با هم برخورد می کنند میتواند نصب شود.

محل نصب دریچه اسلوت

برای امتیاز دهی کلیک کنید

میانگین امتیازات 4.8 / 5. 17

اولین نفر باشید که امتیاز میدهید

ورود به سایت