دمپر هوا
دمپر هوا در حقیقت نوعی صفحه فلزی مانند دریچه است که با باز و بسته شدن، میتواند هوای عبوری از داکت ها و کانال های هوا را تنظیم کند. با نصب و تنظیم این تجهیز تهویه مطبوع میتوان دما و میزان جریان هوای محیط را با فرستادن جریان هوای گرم یا سرد به نقاط مختلف محیط کنترل کرد.
با تنظیم دمپرها می توانید میزان هوای ورودی به هر اتاق یا هر جای دیگری از محیط مورد نظر را کاهش یا افزایش دهید. همچنین برای تغییر جهت جریان هوا میتوان از تیغه های دمپرها استفاده کزد.
شرکت صنعتی رحمتی تولید کننده انواع دمپر ساختمانی و دمپر صنعتی در ابعاد و کاربردهای مختلف میباشد.
دمپر چیست؟
دمپر صفحه ای فلزی است که جریان هوا را از داخل داکت دودکش ، هواساز و یا دیگر تجهیزات مرتبط با هوا تنظیم و یا متوقف می کند. باز و بسته کردن و همچنین کنترل میزان جریان هوا توسط دمپرها امکان پذیر می باشد. همچنین با تنظیم تیغه های دمپر امکان تغیر جهت هوا میسر می شود.
تیغه دمپرها میتواند به صورت ثابت و همچنین متحرک اتوماتیک و یا دستی باشد. این وسیله در بخشی از مسیر ورودی و یا خروجی کانال های هوا نصب خواهند شد.
قیمت دمپر هوا
قیمت دمپر مانند بسیاری از کالاهای سفارشی شده دیگر میتواند بسیار متغیر باشد. برای مثال دمپر اتوماتیک و موتور دار نسبت به انواع دستی قیمت بالاتر خواهد داشت.
همچنین فاکتورهایی مانند ابعاد، نوع کاربرد، جنس بدنه و رنگ و تعداد از عوامل موثر در قیمت نهایی دمپر خواهد بود.
علاوه بر این ها با توجه به نوسانات قیمت مواد اولیه نمی توان مبلغ دقیقی برای لیست قیمت دمپر ها اعلام کرد. برای استعلام قیمت و مشاوره رایگان و آگاهی از شرایط فروش دمپر ها میتوانید با شماره های شرکت صنعتی رحمتی تماس برقرار کنید.
انواع دمپر هوا
بسته به نوع فضا و نوع کاربرد انواع مختلف این تجهیز مورد استفاده قرار میگیرد. در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، دمپر های سنگین صنعتی که به شکل خاص طراحی شده اند مورد استفاده قرار میگیرد.
در تونل های زیرزمینی مثل متروها و حتی معادن، تهویه هوا و کنترل دود در شرایط اضطراری و مهار کردن آتش در هنگام آتش سوزی امری بسیار حیاتی است. در این محیط های خاص از دمپر های مقاوم در برابر حریق و هوابندهای مخصوص در برابر عبور دود استفاده میشود. در ادامه به بررسی انواع دمپر پرداخته ایم.
دمپر اتوماتیک
این سبک از دمپرها انتقال جریانه هوا به وسیله موتورهایی صورت میگیرد که با الکتریسته کار میکنند این دمپرها عموما در پشت فن هواکش ها قرار میگیرند.
تیغه های دمپر اتوماتیک همزمان باکارکرد فن شروع به باز شدن میکنند و با خاموش شدن فن بسته می شوند و باعث میشود تا از افت انرژی محبط جلوگیری شود و از ورود حشرات حیوانات و پرندگان نیز جلوگیری شود. دمپر اتوماتیک توسط موتور و به روش مکانیکی باز و بسته میشوند.
دمپر دستی
دمپر دستی توسط دسته ای که در بیرون کانال قرار دارد میچرخند و برای موازنه هوا و انجام تنظیمات مورد استفاده قرار می گیرند. تیغه های این دمپر هوا به صورت موازی ساخته شده اند که با گرفتن دسته به صورت همزمان و هماهنگ در حالت باز یا بسته و نیمه باز قرار میگیرند و میزان هوای عبوری از مجرای هوا را تنظیم می کند. این نوع دمپر را هم می توان از ورق گالوانیزه و هم به صورت الومینیومی تولید نمود.
دمپر مابین کانال
این سبک از دمپرها به صورت کنترلی نیز قابل تنظیم خواهد بود. از دمپر مابین کانال به منظور کنترل جریان هوای عبوری استفاده خواهد شد. این پره ها بوسیله اهرم های خاص بهم متصل و با دو نوع دستگیره دستی و موتور الکتریکی به گردش در می آیند .
دمپر های کانالی عموما با برق کار میکنند و در سیستم تهویه مطبوع خانگی مورد استفاده قرار میگیرند. از مزایای این دمپرها میتوان به هزینه کم و مصرف برق کمتر نیز اشاره کرد.
دمپر صنعتی
جریان مناسب هوا در یک محیط صنعتی دارای اهمیت بسیاری است. دمپر صنعتی وسیله ای است که با کمک آن تهویه هوا و گرمایش و سرمایش به درستی انجام می شود.
استفاده از دمپر صنعتی در محیط های صنعتی و تجاری بسیار مهم است، زیرا هوادهی در برخی از فصول سال و در شرایط خاصی که عبور جریان هوا باید در شاخه های مختلف انجام شود بدون دمپر امکان پذیر نیست.
دمپرها در مسیر کانال یا ورودی های هوا نصب می شوند و امکان تنظیم فشار یا قطع و وصل هوا وجود خواهد داشت. همچنین این تجهیز از ورود حشرات و گرد و خاک نیز جلوگیری میکند. جنس دمپرهای صنعتی از گالوانیزه و یا آلومینیوم می باشد.
این تجهیزات کنترل جریان هوا را به کمک پره هایی که در داخل آن وجود دارد انجام می دهد و در دو نوع دستی و موتوری طراحی و ساخته میشوند.
دمپر صنعتی دستی یک اهرم در بیرون داکت خود دارد که بوسیله آن به حرکت در می آید. در مدلهای موتور دار نیز کنترل جریان هوا بدون دخالت دست و به شکل اتوماتیک انجام می دهد.
حرکت پره ها می تواند به صورت موازی و یا متقارن طراحی شود و از لحاظ ظاهری نیز به دو شکل دایره ای و مستطیلی ساخته می شود.
شرکت صنعتی رحمتی انواع دمپرهای صنعتی را بدون هیچ محدودیتی در خصوص اندازه تولید و عرضه میکند.
روش تنظیم دمپر هوا
میتوان گفت در مرحله تنظیم دمپر هوا باید از روش آزمون و خطا استفاده کرد. برای باز کردن دمپر باید اهرم را در موقعیتی قرار دهید که با کانال موازی باشد. با انجام این کار انتقال هوا از طریق کانال به حداکثر سرعت خود خواهد رسید. سپس، اهرم را در موقعیت افقی کانال قرار دهید تا بسته شود. برای بستن نیز میتوانید اهرم در حالت افقی کانال قرار دهید.
در فصول گرم باید تلاش شود تا هوای سرد به قسمتهای بالای فضای مورد نظر انتقال پیدا کند. در فصول سرد نیز باید تلاش شود که هوای گرم به نقاط پایین فضا هدایت شود. با این کار گرما خود به خود به سمت بالا حرکت خواهد کرد و فضای محیط گرم خواهد شد.
اگر با تنظیم دمپر موفق نشدید هوای محیط را با دمای مناسب تنظیم کنید بهتر است از متخصصان کمک بگیرید. این مشاوره ممکن است هم برای دمپرهای موتوری و هم مدلهای دستی نیاز باشد.