پلنیوم باکس

پلنیوم باکس، یا همان باکس توزیع هوا، جعبه ای فلزی است که در سیستمهای تهویه مطبوع در مکانهایی که از دریچه هایی با طول بلند استفاده شده است برای توزیع هوا به صورت یکنواخت استفاده می شود. در واقع پلنیوم ها نوعی باکس اختلاط هوا هستند که در آن می توان با توجه نوع طراحی آن هوا را به صورت کاملا لایه ای و آرام توزیع نمود.  معمولا دستگاه های تهویه مطبوع به وسیله لوله های انعطاف پذیر (لوله فلکسیبل)، به قسمت ورودی باکس متصل شده، و هوای مطبوع از قسمت خروجی باکس، توسط دریچه به محیط مورد نظر منتقل می شود.

دسته‌بندی:

  • تضمین بهترین قیمت بازار
  • استفاده از مرغوب ترین متریال
  • زمانبندی دقیق ساخت و تحویل
  • پرسنل مجرب فنی

پلنیوم باکس چیست؟

پلنیوم باکس یک باکس فلزی از جنس گالوانیزه یا آلومینیوم است که به منظور ترکیب هوا در کانال اصلی هوا و رساندن یکنواخت هوای مطبوع به دریچه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختار این باکس از یک طراحی خاص بهره برده شده تا هوا بتواند به شکل تدریجی و کاملاً آرام در فضای ساختمان شما منتشر شود. در حقیقت زمانی که کانال هوا طول بلندی داشته باشد، بایستی از این باکس توزیع هوا استفاده کرد.

 

پلنیوم باکس

جنس جعبه پلنیوم از ورق گالوانیزه یا آلومینیوم به ضخامت نیم میلی متر به بالا و بر اساس شرایط فضای سقف و نیز طول و عرض دریچه ها ساخته می شوند. در بدنه داخلی یا خارجی این جعبه های توزیع هوا از عایق الاستومری استفاده می شود. استفاده از ضخامت مناسب و عایق های حرارتی و صوتی استاندارد مهمترین پارامترهای در طراحی این وسیله کاربردی هستند.

کاربرد پلنیوم باکس

جهت هوارسانی در سقف فضاهایی مثل لابی های ساختمانهای مسکونی، سالن های ساختمانهای اداری، تجاری، پاساژها و هتلها، دریچه های دکوراتیو (اسلوت و خطی) طراحی و اجرا می گردد. با توجه به اینکه لاین اصلی کانال هوا از سقف کاذب عبور می کند، جهت رسیدن هوای کانال اصلی به دریچه ها از سازه ای به نام پلنیوم باکس استفاده می شود. این باکس های توزیع هوا باعث پخش هوا و تعدیل فشار خروجی هوا از تمام نقاط دریچه خطی و اسلوت می شود.

کاربرد پلنیوم باکس

علاوه بر کاربردهای گفته شده در بالا، پلنیوم باکس از نشت هوا و پخش صدای هوا نیز جلوگیری کند. برای این کار در بدنه داخلی و خارجی آن از عایق الاستومری استفاده می شود، ولی همچنان مهم ترین کاربرد آن یکسان سازی پخش هوا می باشد.

با توجه به طول این ابزار امکان تعبیه چند ورودی هوا روی آن وجود دارد. در دریچه های خطی و اسلوت که به صورت دکوراتیو در طول های بالا به کار گرفته می شوند، امکان هوادهی در طول بالای دریچه به صورت یکنواخت وجود ندارد. در نتیجه برای توزیع هوای یکسان از از این جعبه های توزیع هوا استفاده می شود. به طور کلی این محصول همانند هواساز اتاق تمیز کاربرد موثری در تهویه هوا دارد.

به صورت خلاصه باید گفت انواع پلنیوم باکس ها، وسیله ای پرکاربرد برای استفاده در تهویه ساختمان ها می باشد. مدلهای مختلف این تجهیز در اندازه های متفاوت به صورت ساده از جنس گالوانیزه و آلومینیوم هم به صورت پیش عایق تولید می شود. استفاده از از این باکس های توزیع هوا در ساختمان ها به منظور توزیع و اختلاط یکسان هوا، پخش هوا و تعدیل فشار خروجی هوا در تمام نقاط دریچه های خطی و اسلوت استفاده می شود.

مزایای باکس پلنیوم

کاربرد اصلی پلنیوم باکس پخش هوا و تعدیل فشار خروجی هوا از تمام نقاط دریچه های خطی و اسلوت است. در ادامه  کاربردها و مزایای این باکس های توزیع هوا ذکر شده است.

کاربرد پلنیوم باکس

  1. هوارسانی یکنواخت در طول دریچه های خطی و اسلوت.
  2. استفاده از انواع عایقهای صوتی و حرارتی در بدنه باکس توزیع هوا.
  3. پخش یکسان هوا در طول مسیر
  4. امکان ساخت در انواع سایز و ابعاد مختلف با در نظر گرفتن شرایط سقف کاذب.
  5. امکان ساخت لبه خم دار در قسمت دهانه خروجی هوا، که باعث اتصال دریچه هوا بوسیله بست های خرچنگی به باکس می شود.
  6. جلوگیری از انتشار هوای شناور
  7. امکان تعبیه یک یا چند ورودی هوا
  8. مرتب کردن لاین اصلی کانال هوا
  9. زیباسازی بیشتر نما.
  10. جلوگیری از تعرق و یا ایجاد سر و صدا .

قیمت پلنیوم باکس

برای آگاهی از قیمت پلنیوم باکس باید فاکتورهایی نظیر ابعاد، تعداد مورد نیاز، قیمت بروز مواد اولیه و هزینه های حمل و نقل را در نظر گرفت. برای مشاوره و آگاهی از قیمت انواع باکس توزیع هوا با کارشناسان شرکت صنعتی رحمتی تماس حاصل کنید.

قبل از هر نکته ای لازم است بدانید که قیمت ساخت پلنیوم باکس به ابعاد جعبه فلزی آن، تعداد طوقه های دایره ای شکلی روی آن، تعداد سفارش مشتری، قیمت روز ورق های گالوانیزه و استفاده یا عدم از عایق الاستومری داخل آن بستگی دارد. بنابراین قیمت این محصول برای هر مشتری به صورت اختصاصی و با محاسبه ابعاد بر حسب متر اعلام می شود.

با این حال به عنوان یک تخمین تقریبی می توان گفت که قیمت ساخت پلنیوم باکس ها در کارخانه رحمتی از متری 700.000 تومان شروع می شود. البته این رقم جدا از قیمت نصب است که آن هم بستگی به ابعاد پلنیوم باکس و تعداد طوقه آن برای خروج هوا دارد.

قیمت پلنیوم باکس

محاسبه ابعاد پلنیوم باکس

ابعاد دهانه پلنیوم باکس ها با توجه به ابعاد پشت دریچه اسلوت انتخاب می شوند. تعداد و ابعاد طوقه ورودی هوا نیز با توجه به حجم هوای عبوری از پلنیوم و طراحی هوادهی دریچه های خطی طراحی می شوند. در شرایطی که احتمال ایجاد تقطیر و تعریق رطوبت هوا روی سطح پلنیوم وجود داشته باشد باید از عایق های حرارتی در این باکس ها استفاده کرد.

ابعاد پلنیوم باکس بستگی در درجه اول مستقیمی به میزان دبی هوای خروجی از دستگاه هواساز شما (فن کوئل یا داکت اسپلیت) دارد. این جریان هوای عبوری از کانال که اغلب بر حسب واحد CFM بیان می شود، هنگام خرید دستگاه هواساز بر اساس حجم فضای آن واحد ساختمانی قابل تعیین است. از طرفی محاسبه ابعاد پلنیوم باکس معمولاً توسط کانال ساز شما انجام شود.

از طرفی دیگر ابعاد جعبه های پلنیوم به صورت غیر مستقیم به قطر کانال هوا و طول و عرضِ دریچه های اسلوت یا خطی بستگی پیدا می کند. زیرا قبلاً گفتیم که پلنیوم ها به بخش پشتی دریچه‌ های اسلوت وصل می شوند. به همین دلیل یکی از پارامترهای تعیین کننده اندازه های این جعبه، ابعاد قسمت پشت دریچه اسلوت است.

ولی به طور کلی باید گفت طول این باکس ها ترجیحاً 2 برابر عرض آن است. اما ممکن است از 1 برابر تا 3 برابر نیز تغییر کند. ضمن آن که طول بهینه باکس 2.5 برابر طول دهانه دریچه ورودی است. اما معمولاً از 2 تا 3 برابر طول جعبه پلنیوم قابل تغییر است.

علاوه بر آن بیشترین طول پلنیوم باکس که متناسب است با بلندترین طول دریچه اسلوت ممکن است از 3 تا 3.5 متر قابل تغییر باشد. در این بین آن چه مهم است آن است که هر چه عرض پلنیوم باکس را کمتر کنید، لازم است که طول آن را بیشتر در نظر بگیرید تا تخلیه هوای بهتری انجام شود.

تعداد ورودی ‌های این جعبه های توزیع هوا، باتوجه به نیاز سیستم تهویه مطبوع و میزان هوای عبوری قابل تعیین است. دهانه ‌های خروجی که به شکل گرد بوده و طوقه نامیده می شود، ممکن است از ۳ تا ۷ خروجی هوا تغییر پیدا کند. قطر طوقه ها هم ممکن است ۱۵ سانت، ۲۰ و ۲۵ سانت یا بالاتر باشد.

طراحی جعبه های پلنیوم

در طراحی پلنیوم باکس ها  از ورق 5 دهم میلی متر با جنس گالوانیزه استفاده می شود. باکس های انتقال هوا از جنس استیل و گالوانیزه و آلومینیوم ساخته می شوند و با ضخامت های مختلف هستند. باکس ها به صورت سفارشی ساخته میشوند و ابعادشان بر اساس ارتفاع و عرض محل مورد نظر متغیر خواهد بود.

باکس پلنیوم را می توانید متناسب با نیاز خود در محیط مورد نظر از جنس های مختلفی مانند گالوانیزه و یا آلومینیومی سفارش دهید. بست های خرچنگی یکی از آپشن های موجود در طراحی پلنیوم باکس هستند که با استفاده از آنها دیگر نیازی به سوراخ کردن دریچه ها نیست. این موضوع تاثیر بسیار زیادی بر ظاهر محصول خواهد داشت و نیازی به درپوش نخواهد بود.

قسمت بیرونی دریچه ها در پلنیوم باکس ها به صورت خطی ساخته می شوند. شما می توانید در این ناحیه تعداد دریچه ها را تغییر دهید که معمولا تا 10 اسلات قابل تغییر هستند. به عنوان مثال اگر از یک تیغه تقسیم کننده استفاده کنید تعداد دریچه های اسلات دو عدد می شود و اگر از 2 تیغه استفاده کنید تعداد دریچه های خروجی سه عدد می شود. این موضوع کاملا سلیقه ای بوده و متناسب با نوع نیاز شما از تعداد اسلات های مختلفی استفاده می شود.

 

ساخت پلنیوم باکس

برای انتقال هوا از دستگاه به پلنیوم باکس از لوله های فلکسیبل استفاده می شود. این لوله ها مدلهای مختلفی دارند و اغلب از لوله های عایق دار استفاده می شود. در عین حال برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی و دما، داخل باکس با الاستومریک عایق بندی می شود. باکس توزیع هوا معمولا بدون رنگ تولید میشوند، ولی در صورت درخواست خریدار رنگ آمیزی می شوند.

نصب این باکس های توزیع هوا به روش های متفاوتی مانند نصب روی شاسی فلزی نصب روی سازه سقف های کاذب خشک (کناف و…) و نصب توسط ساپورت گیری از سقف (گوشواره جهت اتصال راد های ساپورت گیری در محل کارخانه قابل نصب است) قابل انجام است.

ساخت پلنیوم باکس

در ابتدا باید بدانید که ساخت پلنیوم باکس از ورق های گالوانیزه به ضخامت 0.5 میلی متر به بالاتر انجام می شود. این جعبه توزیع هوا بر مبنای شرایط سقف کاذب محل مورد نظر و همچنین طول و عرضِ دریچه های خطی یا اسلوت طراحی شده و تولید می گردد.

ورق ‌های گالوانیزه بهترین متریال برای ساخت باکس های توزیع هوا به حساب می‌آیند. زیرا گالوانیزه بسیار مقاوم است و در عین حال سبک و نسبت به اکثر فلزات دیگر، قیمت بسیار مناسبی هم دارد. البته استفاده از ورق های گالوانیزه گرم در تولید این جعبه روتین تر است. زیرا می ‌توان به ‌راحتی آن‌ ها را شکل ‌‌داد و مورد استفاده قرار داد.

ساخت پلنیوم باکس

با توجه به بلندی طول پلنیوم و تعداد دریچه های مورد نظر، یک یا چند ورودی هوا یا طوقه در بدنه آن ایجاد می کنند. تعداد دریچه ها در این قسمت قابل تغییر است و معمولاً تا 10 عدد دریچه اسلات تغییر می کند. از طرفی باید بدانید که اغلب بیشتر از 10 عدد اسلوت خروجی بر روی جعبه ‌های پلنیوم تعبیه نمی شود. از طرفی دیگر این باکس ها مجهز به بست های خرچنگی هستند که با وجود آن دیگر نیازی نیست دریچه ها را سوراخ کرد.

لازم به توضیح است که جهت ایجاد ارتباط بین پلنیوم باکس و سقف کاذب از لوله های فلکسیبل خرطومی استفاده می کنند که به وسیله بست و چسب هوابند از هر دو سمت هوابند می شود. از سویی دیگر جهت جلوگیری از نشتی هوا، افت فشار و جلوگیری از تبادلِ دمایی بین سقف کاذب و بدنه باکس از عایقِ الاستومری در بدنه داخلی آن استفاده می شود. علاوه بر آن به منظور جلوگیری از انتشارِ صدای هوای داخل باکس و جلوگیری از اکسایش ورق ‌گالوانیزه، روکش ‌های ضد رطوبت در داخل این جعبه نصب می کنند.

پلنیوم باکس داکت اسپلیت

همان گونه که در بخش دریچه های اسلوت شرح دادیم، اتصال این مدل دریچه بدون کمک پلنیوم باکس عملاً امکان پذیر نیست. زیرا هوای وارد شده به دریچه های اسلات باید کاملاً یکدست و همگن بوده و فشار کاملاً یکنواختی داشته باشد. زیرا اتصال مستقیم لوله های فلکسیبل به دستگاه داکت اسپلیت موجب صدمه به آن شده و به همین خاطر از این جعبه های فلزی برای اتصال کانال هوا به دستگاه داکت اسپلیت استفاده می شود.

خوب است بدانید که بدنه پلنیوم باکس داکت اسپیلت اغلب از ورق های گالوانیزه به ضخامت 1.50 میلی متر تا 4 میلی متر ساخته می شود. از طرفی گالوانیزه فلزی بسیار سبک و مقاوم است و از طرفی دیگر قیمت مناسبی نیز به نسبت سایز فلزات صنعتی دارد. انتخاب ضخامت ورق های گالوانیزه به این بستگی دارد که ساختمان مورد نظر شما مسکونی و اداری باشد یا صنعتی، ولی در هر صورت طبق استاندارد از ورق متناسب استفاده می شود.

پلنیوم باکس داکت اسپلیت و فن کویل

همان طور که اشاره شد، یکی از مزیت های باکس ها فلزی پلنیوم تنظیم فشار خروجی هوا یا اگزاست در انواع دریچه‌های خطی است. هوای مطبوع گرم یا خنک تولید شده، به کمک این تجهیز به فضای موردنظر انتقال پیدا کرده و هوای قبلی استفاده شده هم از طریق پلنیوم هوای برگشتی به سیستم تهویه مطبوع برگشت داده می ‌شود تا بازیابی بشود. به این ترتیب مهم‌ترین وظیفه آنها ایجاد ارتباط بین دریچه‌ها و کانال‌های هوای سقفی است.

به علاوه عملکرد های دیگری مانند کنترل فشار خروجی هوای عبوری، پخش یکنواخت و همگن هوا و ایجاد اتصال مناسب با دریچه‌های اسلوت نیز از ویژگی های مهم این باکس های توزیع هوا به شمار می آید.

پلنیوم باکس فن کویل

به عنوان مهم ترین نکته باید بدانید که تفاوت بارزی از لحاظ ساختاری بین پلنیوم باکس های داکت اسپلیت و فن کوئل وجود ندارد. زیرا هر دوی این تجهیزات با یک کیفیت و جزئیات مشابه ساخته می‌شوند. به عنوان مثال جنس بدنه هر دو از ورق های گالوانیزه است و هر دوی این باکس ها به شکل مکعب مستطیل ساخته می‌شوند. ضمن آن که هر دو به منظور خروج هوا دارای یک یا چندین دهانه گرد به نام طوقه در قسمت جلویی خود هستند.

علاوه بر آن، در داخل بدنه پلنیوم‌ باکس‌ فن کویل نیز می توان از انواع عایق‌های صوتی یا حرارتی مانند عایق های الاستومری استفاده کرد تا از نشت گرما یا سرما و پخش صدا به محیط جلوگیری ‌کند. ضمن آن که این عایق ها مانع از میعان رطوبت هوا در داخل پلنیوم شده و اصطلاحاً از عرق کردن آن جلوگیری می‌کند.

پلنیوم باکس پیش عایق

پلنیوم باکس پیش عایق تقریبا هشتاد درصد سبک تر از مدل گالوانیزه آن است. به دلیل عایق بودن این مدلها رطوبت در آنها نفوذ نکرده و جمع نمیشود. قیمت پلنیوم باکس های پیش عایق شده ارزان تر از مدل های دیگر است و همچنین ساخت آنها سریعتر انجام میشود. علاوه بر این چون وزن آنها سبک تر است سرعت و راحتی نصب بیشتری دارند.

نصب پلنیوم باکس

لازم است بدانید که نصب پلنیوم باکس ها در فضای پشت دریچه های خطی یا دریچه های اسلات به صورت کاملاً مخفی بوده و در نمای ظاهری دریچه های هوای ساختمان شما از خود زائده و اثری بر جای نمی گذارند.

در همین رابطه خوب است بدانید که شرکت صنعتی رحمتی در یک اقدام مبتکرانه در عرصه تولید و نصب پلنیوم ها موفق شده است که از یک آپشن خاص به نام بست خرچنگی استفاده نماید. خوشبختانه باید بگوییم که این نوآوری به ظاهر کوچک موجب گردیده است که هنگام باکس به پشت دریچه های اسلات از سوراخ کردن دریچه ها جلوگیری به عمل آید و تاثیر زیادی در زیبایی نمای دریچه ها داشته باشد، زیرا نیاز به درپوش را در هنگام نصب پلنیوم باکس به دریچه های اسلات از بین برده است.

فراموش نکنید برای نصب صحیح و استاندارد این محصولات همواره باید از تکنسین های باتجربه کمک بگیرید.

برای امتیاز دهی کلیک کنید

میانگین امتیازات 4.7 / 5. 22

اولین نفر باشید که امتیاز میدهید

ورود به سایت